TAM Consulting                                                                   info@tamconsulting.hu                                                                   

Hatékony információkezelés

 

A vállalati ERP rendszerek általában óriási mennyiségű adatot állítanak elő, melyből használható információ változó hatékonyssággal jön létre. Léteznek teljesen integrált rendszerek, de általában az adat és az információ eltérő környezetben jön létre. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ERP-ból az adatokat exportáljuk egy másik környezetbe (leginkább Excel és Access) és használható információt hozunk létre. 

 

Vajon mennyire hatékonyan történik a rendelkezésre álló adathalmazból a szükséges statisztikák, kimutatások, riportok és elemzések elkészítése? Ezek manuálisan, vagy valamilyen szinten automatizálva jönnek létre? A megjelenített adatok ténylegesen azok, melyekre szükség van, oly módon jelennek meg, ahogy az tényleg szükséges? Mekkora kockázattal működik az információ létrehozása? (pl. valaki, aki már nincs a cégnél írt egy excel makrót, amit senki sem tud, hogyan működik).

 

Az információ előállítás hatékonyságának fejlesztését kétféle módon végezhetjük:

- A vállalatnál elérhető alkalmazások figyelembevételével történő hatékonyságnövelés.

- IT fejlesztésekkel elérhető hatékonyságnövelés, kapcsolódó üzleti tervvel.

    - Folyamatok vizsgálata, lehetséges megtakarítások számítása

    - Make or buy elemzés készítése

    - Kapcsolódó IT fejlesztés specifikálása

    - IT fejlesztés költségtervének (bekerülési és üzemeltetési költségek) elkészítése

 

A meglévő alkalmazásokra épülő fejlesztés gyorsabb és olcsóbb, az IT fejlesztés előnye a nagyobb hatékonyság és könnyebb használhatóság.

Az IT fejlesztés történhet egy piacon elérhető rendszer átvételével, testre szabásával és bevezetésével, illetve akár egy új alkalmazás fejlesztésével is.

A fenti tevékenységeket teljes körűen tudjuk támogatni; számítások és elemzések készítésétől a legoptimálisabb megoldás kiválasztásáig és a bevezetés támogatásig.